Únor 2023 ve školní družině


04.03.2023

Únor je sice nejkratším měsícem roku, letos navíc díky jarním prázdninám ještě o týden kratším, ale na míru činnosti ve školní družině to nemělo vliv.

V jednotlivých školních družinách si děti připomněly tradici masopustu. Ten si užily i formou družinového karnevalu s kostýmy a maskami, které si někteří i samy vyrobily.

V rámci svátku svatého Valentýna si děti vytvořily vlastní valentýnky, kterými mohly někoho potěšit.

Některá oddělení družiny se vydala do školní kuchyňky potrénovat své kuchařské dovednosti. Tentokrát vařili tematicky podle hesla „i zdravé jídlo může být chutné“.

Jiná oddělení vyrazila například na návštěvu posilovny na ukázkovou hodinu pod vedením trenéra nebo do kadeřnického salonu.

Do muzea na náměstí jsme vyrazili na výstavu knižních ilustrací a kreslení s panem Filípkem, kde se děti dozvěděly o různých technikách kreslení a samy si mohly i něco namalovat.

Také jsme se zúčastnili besedy o historii města Kostelce n. Č. lesy s panem Bohatou, kde si děti také povídaly o kronikách.

Děti se také seznámily s etiketou při různých příležitostech (umíme zdravit, umíme se k sobě chovat, umíme se oblékat, dramatizace příběhů o slušném chování).

A protože i nějaký ten pohyb je potřeba, nechyběly ani návštěvy v naší školní tělocvičně a také vycházky do lesoparku sanatorka, kde si děti užily různé venkovní hry.

Fotogalerie / Únor 2023 ve školní družině


← zpět na seznam článků