Říjen 2020 ve školní družině


22.10.2020

A tak tu máme říjen, měsíc studených a mokrých psích čumáčků, barevných draků, uplakaného počasí, kouřících a voňavých čajových konvic a pestrobarevných stromů, huňatých svetrů a chouleníčka.
Možná jsem na něco zapomněla, tak schválně, jaký říjen ještě je?

Družinové děti neponechaly nic náhodě a rozhodly se užít si podzimní dny naplno. Nástěnky na chodbách i ve třídách se plnily jablky, hruškami i kompoty všech barev, druhů i velikostí. Tu a tam začaly vystrkovat zuby i zoubky dýně a nechtěly čekat, až přijde jejich čas. Na celou školu se sypalo podzimní krásně barevné listí, které mělo k ruce takové pomocníčky, jako jsou kaštany, jeřabiny, žaludy, bukvice. Zkrátka nastal podzim. A vládu převzala Podzimní víla. Některá oddělení dokonce tuto vílu ztvárnila a to za pomoci nejrůznějších přírodnin a musíme uznat, že se doopravdy povedla.
Některá oddělení se rozhodla, zvyšovat si fyzickou kondici a zdokonalovat se v míčových hrách a svoji obratnost prověřit na multifunkčním hřišti poblíž Smíchovského rybníka. Toto všechno probíhalo v rámci tzv. kruhového sportování. Děti se rozdělily do skupin a ty se v pravidelných intervalech střídaly. Kopaná, vybíjená, ringo, podbíhání a přeskakování lana, hod raketkami do dálky, létajícím talířem na cíl. Obratnost, vytrvalost, sílu a dovednost zase na prolézačkách a provazové pyramidě.
Jiné oddělení se věnovalo kartografickému zpracování svých podzimních cest a výprav do okolí – Mokřady, Svatbín. Děti pak ve skupinkách kreslily mapu tak, aby byla použitelná pro ostatní. Při tom se vlastně nenásilnou formou naučily spoustu pojmů, které se jim budou hodit v zeměpise i v turistice.

13.10. 2020 jsme bohužel byli všichni ve škole naposledy. Všichni také doufáme, že budeme moci 2.11. 2020 do školy zase přijít a společně zažívat další společná dobrodružství :-).

…Ale to už bude vládnout listopad, měsíc mokrých tlapek a kožíškůůůůůůůů.

Fotogalerie / Říjen 2020 ve školní družině


← zpět na seznam článků