Prázdniny jsou pryč a nový školní rok je před námi...


02.09.2024

Prázdniny utekly jak voda, a i když nám vrtochy letošního počasí nám dokazují, že léto a doba koupání ještě nekončí, čas sladkého lenošení je nenávratně pryč. Učitelé i provozní pracovníci školy a řemeslníci se snažili v prázdninových měsících ze všech sil připravit školu tak, aby zde v dalších deseti měsících našli žáci co nejpříjemnější prostředí. V pondělí 2. září vstoupí do školy téměř 970 žáků, mnoho zájemců o vzdělávání na naší škole jsme museli odmítnout. Stejná situace je i ve školní družině, která má kapacitu 300 žáků a je zcela naplněna. Přijímat do družiny můžeme tedy jen žáky 1. - 3. tříd a žáky čtvrtých tříd pouze podle předem daných kritérií. Spolu se staršími spolužáky se do školy vydalo i 110 prvňáčků. Doufám, že se jim u nás bude líbit a co nejdříve tu najdou kamarády, kteří jim budou kdykoli ochotni pomoci. Jejich maminkám, tatínkům, babičkám a dědům přeji co nejvíce trpělivosti a radosti z postupných úspěchů jejich malých školáků.

Z toho všeho vyplývá, že jsme opravdu veliká škola, kde se bude potkávat velké množství lidí. Doufám, že všichni do nového školního roku vykročíte úspěšně a pokud možno co nejvíce v klidu a pohodě. Chtěla bych vám všem, žákům i rodičům, popřát co nejvíce úspěchů, spokojenosti a také tolerance a pochopení při řešení různých problémů. Kolegům a kolegyním přeji co nejpevnější nervy. Doufám, že Vám Vaše náročná práce bude přinášet co nejvíce uspokojení a radosti.

Letošní prázdniny byly pro naši školu opět plné napětí, naplněná kapacita školy je strašákem pro nás - školu, ale hlavně pro našeho zřizovatele - Město Kostelec nad Černými lesy, který se snaží najít řešení tohoto problému. Věřte, že je to velmi obtížný úkol. Školní rok 2024 - 2025 zahajujeme s 36 třídami a předpokládaným počtem 970 žáků, což je zcela naplněná kapacita naší školy. V současné době a pro nejbližší období naše škola nemá jedinou hernu pro činnost školní družiny (10 oddělení), chybí zázemí pro klidnou práci pedagogů - sborovna i kabinety, postrádáme sportovní zázemí pro výuku tělesné výchovy. I pro letošní školní rok budou muset na hodiny Tv docházet do Sokola i některé prvního stupně, protože více tříd naše maličká tělocvična prostě nepojme.

Chtěla bych poděkovat všem, kteří se na podíleli na přípravě školy pro nový školní rok. Jsem si velmi dobře vědoma, že bez ochotné pomoci „přátel školy“ bychom takový kus práce udělat nemohli a i do budoucna se těším na spolupráci s Vámi.

Děkuji a přeji Vám všem úspěšný vstup do nového školního roku.

 

 

                                                                                                                                                             Mgr. Lenka Rosensteinová

                                                                                                                                                                    ředitelka školy

← zpět na seznam článků