Nová zahrádka školní družiny


25.06.2024

Naše základní škola se může pyšnit novou družinovou zahrádkou, kterou děti založily a s nadšením o ni pečují. Tento projekt, podpořený paní ředitelkou, umožnil dětem nejen pěstovat rostliny, ale také rozvíjet své pracovní návyky, kreativitu a úctu k přírodě i společné práci.

Nová zahrádka školní družiny

Letos jsme se s dětmi rozhodli využít volný prostor před modulární školou k založení družinové zahrádky. Paní ředitelka okamžitě náš návrh podpořila, a tak se nám v krátké době skutečně podařilo zahrádku založit. Děti samy se postaraly o obroubení zahrádky, kdy využily špalky z právě pokácených stromů. Postupně vysazovaly trvalky získané od vychovatelek ŠD a od vstřícných rodičů. Sázely semínka ředkviček, zasadily jahůdky i rybíz. O zahrádku děti vzorně pečují, střídají se v zalévání květin a zahrádka začíná vzkvétat. Děti si již mohly sklidit ředkvičky a první jahůdky.

Kromě rostlinné části zahrádky bylo vytvořeno také kameniště, které děti využívají nejen ke hrám, ale také k malování na kameny. Zahrádka se stala nejen místem k učení se o rostlinách a hmyzu, ale také plochou, kam děti mohou zakomponovat své výtvory.

Celý tento projekt je příkladem toho, jak jednoduchá myšlenka může poskytnout dětem nejen příležitost ke vzdělávání, ale i k zapojení se do skupinové práce. Děti se učí pracovním návykům, rozvíjejí svou kreativitu a získávají úctu nejen k přírodě, ale i k práci své i ostatních.

Fotogalerie / Nová zahrádka školní družiny


← zpět na seznam článků