Leden 2023 ve školní družině


02.02.2023

Leden je obvykle měsíc ledových kastrůlků a studených psích čumáčků?. Letošní začátek roku tomu úplně neodpovídal. Děti, fauna i flora se tomu všemu moc divily. Sáně, boby i lyže zůstaly smutně ležet pod vánočními stromečky. Za to míče, kola, koloběžky a švihadla byla nečekaně v provozu. A to i u nás ve školní družině.

A protože pohyb je důležitý a zdravý, probíhalo cvičení na všech frontách a ve všech odděleních. I o tělocvičnu se sváděl boj, samozřejmě ve smyslu fair play. Některá oddělení využívala dokonce nářadí, jiná se spokojila s náčiním, nicméně všechny děti vždy odcházely příjemně unavené a s rohlíkem úsměvu na obličeji.

Ale nejen sportem žije naše družina. Leden byl také ve znamení různých malířských technik a způsobů. Zajímavá a velmi poučná beseda s panem malířem Jiřím Filípkem byla takovou pomyslnou višničkou na dortu. Děti si totiž mohly samy pod jeho vedením některé techniky i vyzkoušet, a dokonce si i samy nakreslit obrázek.

Děti malovaly, kreslily a tvořily různými technikami i ve svých odděleních. Pak se rády pochlubily vlastní prací na svých nástěnkách, ať už ve třídách nebo na chodbách. Tímto způsobem si alespoň trochu připomínaly, jak vypadá taková zima. A věřte nebo ne, nakonec přece jen přišla.

Taková úplně Ladova zima to nebyla, ale hurá. Podsedáky a boby si přišly alespoň na pár dní na své. A koulovačky a klouzačky? Proběhly také.  I sněhový ateliér přišel ke slovu. A naši zahradu hned hlídalo několik sněhových bodyguardů. Malých, velkých, znáte to? Jak se zadaří. Ale nejen sněhuláci zdobili naši zahradu.

Objevily se i sněhové stavby, které slibovaly úkryt před světem nebo jen před kamarádem.

Zima je také známá tím, že se více a lépe jí. Družinové děti zaplnily i školní cvičnou kuchyňku a tam vesele pekly a vařily. Následně pak s chutí a radostí ochutnávaly svoje výtvory.

Vzhledem k tomu, že se blíží konec prvního pololetí, očekávají děti nejen vysvědčení, ale také čekají s netrpělivostí, co jim přinese měsíc únor.

Fotogalerie / Leden 2023 ve školní družině


← zpět na seznam článků