Leden 2022 ve školní družině


18.02.2022

A tak tu máme leden. Měsíc červených tváří a nosíků. A zatímco dospělí mají zmrzlé úsměvy, děti měly velikou radost, že jsou zpět mezi svými kamarády. Netrpělivě očekávaly, co zajímavého je čeká tento měsíc.

Samozřejmě čekaly nejenom zimní sporty, ale přímo sporty na zimní olympiádu. A tak se objevovaly první náznaky, že se hry opravdu blíží. Nejenom výkresy, koláže, obrázky i ve 3D, olympijské kruhy. Prostě nás olympiáda a těšení se na ní zcela pohltila. Naštěstí nezůstalo jen u těchto neakčních aktivit. Všechna oddělení vzala sport a nácvik na zimní sporty velmi vážně. Dokonce v několika odděleních proběhly i besedy o správné výživě a otužování a posilování. Nejmilejší pohled byl na soutěžící prvňáčky, kteří vzali olympijskou výzvu vážně a soutěžili a sportovali jako o život.

A protože počasí občas tropí hlouposti, několikrát se stalo, že sportu a pohybu chtivé děti mohly sportovat venku s míči jako na jaře. A tak se basketbalové, fotbalové a volejbalové míče divily i ušima ?. Děti je zvesela proháněly po hřištích a nikomu to nevadilo. Proč řešit, že za pár dní na tom samém hřišti stavěly sněhuláka a koulovaly se. Prostě se nenudíme a přizpůsobíme se.

Protože nejenom sportem živ je člověk, vzala útokem naše oddělení místní knihovnu. A opravdu si všechny děti přišly na své. Nejenom že některé byly v knihovně poprvé, a tak měly možnost se seznámit s provozem knihovny a také jak postupovat správně při vypůjčování knížek. Starší děti si už samy vyhledávaly knihy podle identifikačních znaků. Mohly i ostatním ukázat, co nejraději čtou. Na závěr si vybraly knížku na společné čtení do družiny.

Jakmile napadl první sníh, vyrazili do terénu naši detektivové a pátrali po stopách i stopičkách. Zprvu je určovali s pomocí obrázků a encyklopedií. Později dokázali určit stopy i bez pomoci. A nejen určit, ale i nakreslit a připojit majitele stopiček. Prostě detektivové, jak mají být. A tak se stalo, že naše nástěnky okupovala zvířátka volně žijící i ptačíci ve svých krmítkách. Děti tím chtěly upozornit i na krmení, hlavně na správné přikrmování zvířátek i ptáčků. Některá oddělení podnikla výpravy do lesoparků, právě proto, aby pomohla zvířátkům lépe zvládnout toto zimní období.

A teď všichni s napětím očekávají, co dobrého, pěkného a zajímavého jim přinese únor.

Tedy samozřejmě kromě jarních prázdnin ?.

Fotogalerie / Leden 2022 ve školní družině


← zpět na seznam článků