ČERVENO-MODRÉ ZPÍVÁNÍ


23.05.2023

V úterý 16.5.2023 uspořádali žáci 8.A, 9.A, B, C, D třídy další koncert již tradičního Červeno-modrého zpívání pod vedením paní učitelka Ireny Moosové a za hudebního doprovodu Ivy Moosové.

I letos se jednalo o charitativní koncert ve prospěch nadace „LuckyBe“. Patronka nadace: paní Lucie Borhyová přijala pozvání na hlavní večerní program a rozhodně nelitovala. Dle jejích slov – tohle opravdu nečekala a doslova jí to vyrazilo dech. 

Po ranní zkoušce děti absolvovaly tři koncerty pro spolužáky I. i  II. stupně a také pro děti z MŠ. Každý z nich bych něčím specifický, měl jinou skladbu písniček  i jinou atmosféru, ale všechny byly vydařené. Společně s večerním vystoupením pro rodiče, přátelé a veřejnost zpěváci vybrali celkem neuvěřitelnou částku a to 51 500 Kč. Již druhým rokem nám také město Kostelec nad Černými lesy přispělo částkou 5 tisíc korun.

Tato rekordní suma byla předána osobně do rukou paní Lucie, která ji poukáže na transparentní účet (proto jsme si také vybrali tuto nadaci) a celá částka pak poputuje do nemocnice Na Bulovce. Zde ji pan primář Čihař na svém oddělení využije dle aktuálních potřeb. Na jeho neonatologickém oddělení spolu se sestřičkami pečují o předčasně narozená miminka, která se častou vejdou jen
do dlaně a  i přesto je dokáží zachránit. K tomu ale potřebují řadu přístrojů a pomůcek a právě tyto peníze poslouží k jejich nákupu. Paní Lucie ale nepřijela sama. Kromě dcery Lindušky a maminky vzala s sebou také dvě velice milé kolegyně z nadace, které si připravily „prodejní stáneček“.

Kromě finančních darů zde tedy byla ještě možnost nákupů reklamních předmětů. Výtěžek z prodaných krásných stylových náramků, kšiltovek, hrníčků, balzámů… jde rovněž na konto nadace.

Za večerní vystoupení si žáci „vysloužili“ krásné vysvědčení v podobě ovací ve stoje!  Po doznění poslední písničky nemohla paní Borhyová ani dojetím mluvit. Poté si už ale s paní učitelkou střídaly mikrofon a společnými silami se postaraly o příjemný závěr. Pohodová a přátelská atmosféra se nesla celým večerem. Diváci spolupracovali a tleskali, co jim síly stačily. A protože se i paní Lucie u nás cítila příjemně, zdržela se u nás nakonec i po koncertě a velice ochotně se s každým osobně pozdravila a vyfotila.

Byl to úžasný večer plný různých emocí a zážitků, na který jen tak nikdo z nás nezapomeneme. Věříme, že jsme udělali radost nejen miminkům, ale část pozitivní energie a radosti jsme přenesli také na publikum.

Všichni jsme si tedy „odškrtli“ další dobrý skutek a s pocitem smysluplně stráveného dne….

A tak to má být! 

Fotogalerie / Červeno- modré zpívání


← zpět na seznam článků