Červeno - modré zpívání 2022


07.06.2022

Po dvouleté nucené pauze jsme se dočkali i my. Covid je pryč, škola začíná zase kulturně žít a my jsme mohli opět zorganizovat již tradiční charitativní sérii našich pěveckých vystoupení.

Ve čtvrtek 26.5. 2022 - po zvukové i pěvecké zkoušce - nastoupili žáci 7.A, 8.A,C,D  a 9.A,B,C,D třídy na podium místní sokolovny. Od 9h zde začal program pro spolužáky, učitelé a také děti ze školky, tj. děti dětem J  Bylo to vyčerpávající, ale krásné dopoledne plné dětských, pubertálních, módních i dospělácky vážných písniček. U většiny z nich se k nám mohli diváci připojit, vytvořit tak mega sbor a to bylo moc fajn. Opět nás dostala bezprostřednost a radost těch nejmenších, kteří celou dobu tleskali, zpívali, vrtěli se do rytmu a měli „rohlík“ na tváři.

Červeno - modré zpívání 2022

Po odpolední pauze nastalo velké večerní finále a to téměř dvouhodinový koncert pro rodiče a příbuzné i pro širokou veřejnost. S napětím jsme čekali, jestli se sál zaplní. Povedlo se! V 17 hod. už bylo vidět i stojící posluchače.

S pokorou, s trémou a s velkým očekáváním zazněly první tóny  a s nimi naštěstí i velký potlesk. Rázem nastala uvolněná atmosféra a všichni účinkující si začali koncert plně užívat. Tradičně nechyběly písničky z pohádek, aktuální popové songy známých kapel a ani duety či rap. Letos se prvně odvážili vystoupit i mladí sólisté a stage byla na chvíli jenom jejich.

Celým večer provázela organizátorka – pí uč. Irena Moosová, která každou písničku nejen uvedla, ale také oddirigovala i odzpívala. Její bezprostřednost a láska k hudbě i k dětem byly cítit z každého slova.

Letos bylo toto dobročinné vystoupení již podruhé na podporu předčasně narozených miminek pro dobře známou nadaci „Lucky Be“. Tato nadace má plně transparentní účet a její krásná milá patronka  - televizní moderátorka Lucie Borhyová tyto peníze věnuje na nákup přístrojů, inkubátorů a ostatních pomůcek nemocnici Bulovka. A to právě na oddělení nedonošených miminek, které patří panu doktorovi Mudr. Čihařovi. Je těžko uvěřitelné, jak drobné – několikagramové miminko se v dnešní době podaří zachránit a umožnit mu normální šťastný život. Vzhledem k pracovní vytíženosti se paní Lucie tentokrát nemohla dostavit osobně, ale spojila se s námi alespoň virtuálně. Mohla tedy k dětem i k divákům promluvit a poděkovat a alespoň pár písniček si poslechnout.

Šek s rekordní sumou : 40 540,-  jsme předali jejímu managerovi, panu Čelikovskému, který do Kostelce dorazil a celý večer sledoval z první řady.

Velký obdiv patří všem, kteří vydrželi tolik hodin na pódiu, krásně zpívali, hráli a především se uměli slušně chovat! Současně děkujeme za velkou účast, obrovský potlesk i za každý dobráček odevzdaný do našich připravených kasiček.

Tento den se zkrátka vydařil. A my přejeme všem dětem na světě jen samé šťastné dny a s pocitem dobře odvedené práce si vesele zpíváme s paní učitelkou dál :-)

Fotogalerie / Červeno-modré zpívání 22


← zpět na seznam článků