Červen 2022 ve školní družině


27.06.2022

Poslední školní měsíc byl v družině ve znamení výletů, lesních her a stmelování družinových kolektivů. Počasí nám opravdu přálo a sluníčko nám svítilo při většině organizovaných akcí, kterých bylo tento měsíc nespočet.

Jednou z nejkrásnějších akcí byl výlet na zámek Loučeň, kde se nachází labyrintárium Loučeň, první v Čechách a jediné v Evropě. Je to místo, kde je dvanáct různých labyrintů a bludišť. Děti si při bloudění labyrinty užily hodně zábavy a byl čas i na zasloužený odpočinek v překrásné zámecké zahradě. Výlet byl i velice naučný, protože každé z dětí dostalo při příchodu do areálu mapu labyrintů. Práce s mapou děti bavila natolik, že se aktivně podílely při hledání stanovišť jako průvodci a pomáhaly vychovatelkám při orientaci v areálu.

Lesní hry, kterých se zúčastnily všechny oddělení družiny, měly u dětí také velký úspěch. Děti si měly možnost splnit deset různých „lesních“ úkolů v areálu školy a prokázat tak svou soutěživost. Za své výkony byly děti náležitě odměněny.

V rámci červnového družinového tématu „Poznávání našeho okolí“ byly některé děti z družiny malovat u známého malíře, pana Filípka. S dalšími dětmi paní vychovatelky využily dobrého počasí a krásného prostoru kolem naší školy. Nechaly jsme se s dětmi inspirovat přírodou a malovaly různá zátiší s květinami, sbíraly květiny na herbář a také tvořily různé výrobky z přírodních materiálů.

Prázdniny už klepou na dveře, proto bychom Vám za celý družinový kolektiv chtěly, společně s vedením školy, moc poděkovat. Vřelé díky patří všem rodičům, dětem a vychovatelkám jednotlivých oddělení. Rodičům za jejich příkladnou spolupráci při organizovaní výletů a akcí, dětem za jejich bezprostřednost a radost ze hry, která nás naplňuje každým dnem, a v neposlední řadě všem vychovatelkám, za jejich nekonečnou trpělivost.

Přejeme všem příznivcům školy pohodové, a hlavně bezpečné prožití letních prázdnin.

Mockrát děkujeme a v září se na Vás opět budeme moc těšit.

Vaše družina

Fotogalerie / Červen 2022 ve školní družině


← zpět na seznam článků