Březen 2023 ve školní družině


23.04.2023

V měsíci březnu začíná jaro, na které se s dětmi moc těšíme, a tak i naše tvoření k jaru směřovalo. Na nástěnkách se objevily téměř všechny jarní květinky, na které si jen vzpomenete. Celý měsíc si o probouzejícím jaru a se vším, co je s jeho příchodem spojeno, také povídáme.

Na začátku března nikdy nezapomeneme vyrobit dárečky a přáníčka k Mezinárodnímu dni žen. Ani letos tomu nebylo jinak a děti odcházely z družinky s krásnými a nápaditými výrobky, které udělaly radost maminkám, babičkám, tetám…

Protože je březen Měsíc knihy, tak jsme se ve školní družině zaměřili na čtení, poznávali různé žánry knih, četli jsme společně i samostatně, vyprávěli si o přečtených knížkách. Děti navrhovaly vlastní obálku knihy, vyráběly záložky do knih, vymýšlely vlastní příběhy a komiksy. Seznámily se s mnoha autory, nosily z domova své oblíbené knížky a snažily se svými prezentacemi pro ně nadchnout i své kamarády.

Akcí bylo v březnu nepočítaně. Navštívili jsme městský úřad, zahráli si kuželky v kostelecké kuželně, pohráli si na hřišti v Trativodech…Velmi zajímavá byla i beseda v knihovně s nevidomou paní spisovatelkou, která přišla i se svým vodicím psem.

V přednáškovém sále se děti zúčastnily interaktivní besedy s Ing. Klárou Dvořákovou na téma finanční gramotnost. Děti se zde hravou formou seznámily se světem peněz. Dozvěděly se, jak vznikly, kde se berou, jak je správně používat a jak s nimi zodpovědně hospodařit.

Sanatorka – tam se nám moc líbí. Můžeme si zde hrát různé hry, stavět domečky pro skřítky, vítat jaro, hledat poklady…. Nebo se jen tak procházet, seznámit se s technikou Nordic Walking a také cvičit s trekingovými holemi.

Ve školní tělocvičně, kterou navštěvujeme, si děti vyzkoušely cvičení pro zdravé nohy, základní techniky míčových her a mnoho různých pohybových her.

Co si uvaříš, to si také sníš. A přesně tak to i tento měsíc bylo ve školní kuchyňce. Děti si uvařily a potom snědly výborné bramboráky a zeleninový salát. Jindy zase lahodné palačinky nebo pomazánky.

Těšíme se na další aktivity v naší školní družině a přejeme vám krásné jarní dny.

Fotogalerie / Březen 2023 ve školní družině


← zpět na seznam článků