Duben 2024 ve školní družině


06.05.2024

Měsíc duben nám svým počasím ukázal, jaké mrazivé aprílové proměny nám dokáže nachystat a tím naše plány na venkovní aktivity přeorganizovat. Přesto zbylo mnoho činností, které jsme společně uskutečnili.

Hlavním tématem v tomto měsíci byla ekologie a oslavení světového svátku Den Země. Tvořili jsme společné i individuální plakáty, vyzkoušeli si výrobu vkusných dekorací z materiálů určených k recyklaci a mnoho prací k svátku naší Země se stalo ozdobou chodeb naší školy. Při společném povídání na téma Země a ekologie jsme přišli na mnoho zajímavých a obohacujících otázek a odpovědí, které nejlépe vystihuje: „Pokud bude zdravá naše Země, budeme i my.“

Našemu zdraví prospívá samozřejmě i zdravé stravování, a tak jsme si ve školní kuchyňce přichystali několik druhů jarních pomazánek s bylinkami, které jsme si sami vypěstovali. Posvačili jsme je s čerstvými houstičkami.

Pobyt venku jsme si zpříjemňovali sportováním na školní zahradě, vycházkami do okolních lesů i soutěžením na interaktivním hřišti. Vyzkoušeli jsme nově zabudované prvky a příjemně se při hrách unavili.

Vzhledem k tomu, že duben je také měsícem bezpečnosti, opakovali jsme si zásady a pravidla silničního provozu a názorně si předváděli časté chyby, kterých se musíme při cyklistické i pěší aktivitě vyvarovat.

Tento měsíc se konaly v naší škole také zápisy do 1. tříd, proto jsme při výtvarných a tvůrčích činnostech nezapomněli na naše budoucí prvňáčky a vyrobili jim dárečky, které jim tento den možná jednou připomenou.

Závěr měsíce patřil z pohledu všech k nejzábavnějším. Konaly se čarodějnické reje a nebylo jich málo. Některé probíhaly přímo na školní zahradě i s pálením ohně a opékáním špekáčků, jiné se uskutečnily v přilehlých lesích. Všechny byly plné dovádění a soutěží. Užili jsme si běhání s koštětem a jeho házení, míchání lektvarů, vymýšlení zaklínadel, lovení začarovaných předmětů i velmi zábavnou postřehovou hru po trase muchomůrek.

Duben si všichni čarodějové a čarodějky (malé i velké) krásně užili a všichni se těšíme, co nás čeká v květnu.

Fotogalerie / Duben 2024 ve školní družině


← zpět na seznam článků